De Zellige

De Marokkaanse Zellige

De Zellige is een handgemaakte tegel afkomstig uit Fes, Marokko. 

Marokkaanse tegels hebben een onregelmatig oppervlak. De tegels kunnen iets bol of hol zijn, de dikte kan verschillen per tegel, het oppervlak kan klei pitjes, kleine scheurtjes of afgebroken hoekjes bevatten. Dit is onderdeel van de Marokkaanse tegel en geeft juist dat extra karakter wat deze tegel zo bijzonder maakt, maar wees hierop voorbereid en bestel altijd wat extra tegels voor je project.

Binnen één kleur van de Marokkaanse tegel zijn veel kleurnuances zichtbaar. Dit houdt in dat de tegels in 1 doos al kunnen verschillen van tint.  

Kleurmanagement is vrij lastig in Marokko en het kan dus voorkomen dat de samples die wij versturen, de tegels in onze borden of de afbeeldingen op onze website niet altijd een juiste match zijn met hetgeen wat je in gedachten had. Vraag een offerte aan en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden en levertijd.

Op maat gemaakt

Elke Marokkaanse tegel van Designtegels wordt met de hand gemaakt. Een proces die de Marokkanen al eeuwen uitoefenen. Als je ooit in Marokko geweest bent weet je dat de straten er vol mee liggen.

Bestel je een speciale vorm van de Zellige? Dan wordt deze speciaal voor je besteld én geproduceerd in Marokko. Zorg dus dat je altijd genoeg besteld zodat je nooit tekort komt in je project. 

Vind je het moeilijk te berekenen wat je nodig hebt? Neem dan contact op met Designtegels zodat wij je hiermee kunnen helpen.

Voor binnen en buiten

De Zellige heeft een gemiddelde dikte van 1 cm. Dit maakt de Zellige een wandtegel. Mocht je op zoek zijn naar een zelfde soort tegel voor op de vloer dan heeft Designtegels de Platta of Bejmat.  

De Zellige kan zowel binnen als buiten geplaatst worden als je ervoor zorgt dat er geen vocht achter de tegeltjes kan komen. De tegeltjes zijn gebakken dus plaatsen bij een kachel of fornuis is geen probleem. Ook betekent dit dat de tegels gewoon schoon gemaakt kunnen worden met allesreiniger. Bijtende middelen raden we altijd af, dit kan er voor zorgen dat de kleur vervaagt. 

 

Foto: Zellige Gris Rose

Schuiven naar boven